Sări la conţinut

Medicii teroristi si guts de englezi

4 iulie 2007

Dupa toate aparentele, recentele atacuri teroriste din Anglia au fost puse la cale si executate de medici… Canonicul anglican din Bagdad, Andrew White a primit in urma cu ceva timp amenintarea voalata ca „Cei ce va vindeca va vor ucide” in cadrul unei intalniri cu un lider Al-Qaida. Poetic! Poetic si macabru… Macabru.

Intr-adevar e de speriat cand ne gandim cati medici musulmani sunt in UK. De ex. fiica-mea a fost adusa pe lume cu ajutorul unui tanar medic indian – nu stiu daca era musulman sau hindus – sau altceva. Ma intreb cum se simt parintii unor bebelusi care se nasc acum, atunci cand constata ca medicul de garda este un asiatic…

Totusi, natiunea asta are puterea extraordinara de a nu se isteriza. Au trait 20 de ani cu amenintarea IRA, au trecut peste atacurile din metrou refuzand sa se lase terorizati. Iar acum probabil ca reusesc sa le zambeasca la fel de politicos medicilor lor asiatici cum o faceau si in urma cu o luna. Broavo lor.

Spre deosebire de noi, ei au incredere ca statul prin instrumentele sale e in stare sa ii apere. Si au si motive s-o faca. Serviciile secrete si politia se misca repede si sunt destul de eficiente, desi cu atatia emigranti naturalizati acolo au o sarcina imposibila. Dar nu e doar asta. Au o hotarare in ei pe care noi n-o avem. De-aia nu ii putem bate la football daca dau ei primul gol, dar ei ne pot bate pe noi!

Totusi, Dumnezeu ne aminteste din cand in cand tuturor, inclusiv englezilor, ca nu suntem atotputernici. Si chiar daca e ciudat sa spun asta in acest moment, e bine ca o face.

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: