Sări la conţinut

Seminar despre Duhul Sfant și darurile spirituale – pe fondul controversei pneumatologice din spatiul evanghelic românesc

3 mai 2011

Prof. Dr. Max Turner de la London School of Theology este invitatul special la seminarul „Duhul Sfânt și Darurile Spirituale” organizat sâmbătă, 7 mai 2011, orele 10-15 la Centrul Areopagus (Calea Martirilor nr. 104, Timisoara).

Max Turner este proful meu de Noul Testament de la LBC din anii ’90. El este un excelent teolog, cu o minte foarte limpede, atent și precis în tot ce spune. Cred că nu se putea un moment mai potrivit pentru acest seminar, într-o vreme în care lumea evanghelică românească se frămantă cu problema Duhului Sfant. Felicitari organizatorilor de la Areopagus.

Organizatorii mă asigură că seminarul nu va fi extrem de tehnic, deci va fi accesibil și pentru cei care nu au studiat telolgia, dar sunt interesați de problema în discuție.

Mai multe detalii pe http://www.areopagus.ro

One Comment leave one →
  1. 10 mai 2011 12:52 am

    Seminarul a fost foarte clar, dar foarte dens. S-a concentrat mai mult pe ideea penticostala de „botez cu/in Duhul Sfant”, sau altfel spus, ideea de „a second blessing”, care ar veni dupa mantuire. Dr. Turner a argumentat cu multa atentie la detalii de ce o astfel de idee nu poate fi sustinuta de textele de baza (Luca-Fapte, scrierile lui Ioan, scrierile lui Pavel), ci este mai degraba o particularitate a fondatorilor miscarii penticostale.

    Pe de alta parte, Dr. Turner a subliniat importanta si efectul extraordinar de benefic avut asupra crestinismului de interesul in Persoana si lucrarea Duhului Sfant, starnit de miscarea penticostala. Definindu-se in termeni largi ca un „carismatic din al treilea val”, a subliniat ca prezenta dinamica a Duhului Sfant in viata bisericii sau in viata unei persoane nu este conditionata de imbratisarea doctrinei unei „a doua binecuvantari”. Incepand de la convertire Duhul „ne boteaza” in diverse momente si feluri, fara sa fie nevoie sa postulam noi o separare si o succesivitate intre cele doua.

    Textul si inregistrarea seminarului cred ca pot fi obtinute de la Centrul Areopagus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: